Bo Stief - Krister Jonsson "NORDIC ROOT"
Et soundtrack til "her og nu."
Dansk/Svensk all-star duo i verdensklasse.

Den verdenskendte danske virtuose kontra- og elbassist, komponist og producer Bo Stief spiller nu med en duo som afløser for hans succes One Song projekt. Nordic Root er titlen.
2013 er året hvor Bo Stief har 50-års jubilæum som musiker på musikscenen. Bo Stief har i sit nye musikalske møde fundet den perfekte partner til at forløse Bos musikalske og performance mål, nemlig den svenske verdensmusiker Krister Jonsson på guitar!
Dette møde har vist sig som et usædvanligt lykkeligt sammentræf af grænseløs kommunikation, spilleglæde, humor og en spontan enighed om, hvad musik er, når den spiller.
Et anderledes charmerende, udadvendt og vedkommende topmøde mellem to musikere, som deler et fælles ønske om en lyd med rødder i det nordiske og skabe et soundtrack til nu og her. Det nordiske sind, tempera-ment, den nordiske smag, holdning, æstetik og egenart er grundinspira-tionen.
De to musikere vil skabe et lydspor til her, hvor vi bor. Til den tid, vi lever i og tage udgangspunkt i det svenske og det danske. Et lydspor, som ikke bekender sig til genrer, og som bygger på de to musikeres åbenhed, alsidighed og lyst til at spille ny levende musik. Musikken er baseret på universelle termer som stemninger, lydbilleder, skønhed, vitalitet, legende lethed, opfindsomhed, variation, sammenspil og personlig kreativitet.
Passionen for det at skabe både gennemkomponeret og spontan improviseret musik er grundlaget for de to musikeres fællesskab, et fællesskab, der satser på at give publikum oplevelser.
To store virtuose, erfarne og kreative skandinaviske musikere, der internationalt har sat sit fingeraftryk på dagens musik og skabt nye veje for deres instrument, har fundet sammen for at spille nærværende optimistisk nu-musik for alle på allerhøjeste plan.
Krister Jonsson kan i kraft af sin alsidighed, lydhørighed og overskud høres i meget forskellige sammenhæge f.eks med Cennet Jønssons kvartet, med sangerinden Linda Petterson Bratt, den rumænske sangerinde Maria Raducanu og hans egen trio.
Krister er i Danmark bl.a. kendt med Fredrik Lundin Overdrive, Marilyn Mazur Future Song og Harald Haugård.
Bo har en kompromisløs karriere, hvor han har spillet med de bedste. Han har spillet med Miles Davis, Stan Getz, Toots Thileman,, Eddie Harris, Chet Baker, Dexter Gordon, Ben Webster, John Scofield, Steve Swallow, Sanne, Palle Mikkelborg, Sebastian og mange mange andre. Bo har ledet egne bands siden 1980 bl.a. Bo Stief Chasing Dreams og Bo Stief One Song. Han leder ungeprojektet Playground live og er lektor på Syddansk musik-konservatorium.

After