Foredrag, clinic og workshop ved Bo Stief

Musikeren, komponisten, banddoktoren, og lektoren Bo Stief, der snart har været på scenen i 50 år, fortæller humoristisk og oplagt med udgangspunkt i sine erfaringer fra den karriere, han har bag sig. Han fortæller om sit liv og sit syn på det at være passioneret, tændt, energisk, nysgerrig og engageret, og om det at være dansk i musikkens brede altfavnende univers.

Emnerne og sproget er tilpasset forsamlingens behov, så det vedkommer alle.
Kreditlisten er lang. Blandt andet har Bo Stief holdt sine foredrag på efterskoler, højskoler og konservatorier i ind- og udland. Norge, Letland, Litauen, Finland, Tyskland, Holland og Kina er nogle af de lande, som Bo Stief arbejder i. I Danmark har Bo Stief gennem flere år haft samarbejde med Ærø Højskole, Brandbjerg højskole, Støvring Højskole, Oure, Engelsholm, Toftlund teater-og musikhøjskole, Den rytmiske højskole mm. (bostief.com)
Bo Stief kan tilbyde:
• Den rytmiske musiks historie fra 1900 til nu, malet med bred pensel på tværs af genrer. Lyt nysgerrigt og bliv et gladere menneske! Rytmisk musikhistorie for alle, illustreret med highlights, udvalgt af Bo Stief.

• Så er der bas! Bo Stief fortæller om sine to hovedinstrumenter – kontrabassen og elbassen. Han spiller specielt udvalgte bas-cd´er og gør rede for sin syngende og melodiske tilgang til sit basspil. Bo Stief giver naturligvis eksempler på sit eget spil under foredraget!

• Mine bedste! Bo Stief spiller sine bedste cd´er. Bo Stief har gennem sit lange musikalske liv samlet plader på tværs af genre, og han har til dette foredrag udvalgt nogen med særlig betydning for ham. Til hvert stykke musik er der knyttet historier og selvoplevede anekdoter af megen forskellig art. Dette meget populære foredrag appellerer til alle, der har oplevet begejstringen ved musik.

• Miles Davis. Miles Davis er en af de musikere, der har haft størst betydning for Bo Stief, og denne fascination kulminerede ved indspilningen af værket Aura, hvor både Miles Davis og Bo Stief medvirkede. Bo Stief gennemgår Miles Davis´ produktion kronologisk, og der reflekteres over Miles´ musik, holdninger og livshistorie. For Bo Stief er Miles Davis en af de kunstnere, der har præget det forrige århundrede allermest.

• Bo Stief workshop. Bo Stief tilbyder en dag i et andet univers, hvor det handler om, hvad musikken gør ved os, og om det fantastiske ved at være i musikken. Workshoppen tager udgangspunkt i de tilstedeværende, og den kan for eksempel handle om personlig kreativitet, tolkning, performance eller hjælp til samspilshold. Der spilles en fælles komposition, der satser på at få deltagerne til at spille musik på en ny måde. Eventuelt kan workshoppen udvides med en koncert. Efter koncerten kan der være dialog mellem orkester og tilhørere.

• Banddoctor. Bo Stief har coachet omkring 100 bands de sidste 20 år. Banddoctor-virksomheden består i, at Bo Stief kommer til øvelokalet, bandet spiller, Bo Stief "producerer" numrene og giver gode råd om former, lyd, tekster og fremtoning. Der vil blive talt om bandets muligheder på scenen, muligheder for promotion, management og performance. Bo Stief har blandt andre arbejdet med Saybia, Inside the Whale, Morild, Ibens, Ave og Zar.

• Hvad er en god leder!? Idéen til dette foredrag opstod, da Bo Stief med sin kreative og kunstneriske indfaldsvinkel blev opfordret til at give uforbeholdent udtryk for, hvad en god leder er. Der bliver trukket paralleller mellem musikken og den "virkelige" verden. Foredraget er humanistisk orienteret og henvender sig til kommuner, virksomheder o.lign. Nøgleordene for dette foredrag er: Relationer, omgangsformer, empati, intuitiv ledelse. 

After