50 år på musikscenen.

 

Bo Stief startede sit professionelle musikerliv i 1963, og han er i dag en verdenskendt bassist, komponist, producer og lektor. Bo har haft en alsidig og privilegeret karriere på tværs af genrer og på højeste musikalske plan.

     I 60erne var Jazzhus Montmartre centrum for Bo Stiefs karriere. Don Cherry tog ham med på tur i Europa, og det samme gjorde Dollar Brand. Herhjemme var det Dexter Gordon, Ben Webster, Art Taylor, Jonny Griffin, Stuff Smith, Joe Henderson og de andre stjerner, Bo spillede med. Bo Stief var den, der spillede flest jobs i Montmartre i Store Regnegade, og han var i øvrigt også den musiker, der havde de fleste job i Montmartre i Nørregade.

     Samarbejdet med Palle Mikkelborg starter i 1965. Riel /Mikkel-borg-kvintetten vinder konkurrence i Montreux og spiller i USA på New Port festivallen. Bo Stief blev medlem af Radiojazzgruppen og spillede masser af freelance turneer i ind-og udland.

     I 70´erne spiller Bo Stief med rockbandet Rainbowband-/Midnight Sun samt Riel/Mikkelborg V8. Han var dybt involveret i Sebastians plader, blandt andet Bertholdt Brecht-pladen, og han medvirker på de legendariske plader ”Badminton” med Aske Benzon, og ”Mig Og Charlie” og ”Kick” med Kasper Winding. Han bliver gift med Sanne Salomonsen og producerer albummet

Precious Moments.

     Han starter sin store karriere i Europa med Peter Herboltzheimer. Han backer Benny Goodman, Ray Charles, Manhattan Transfer, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Eddie Lockjaw Davis o.m.a. Han bliver en vigtig del at den nye europæiske scene omkring bl.a. Phillipe Chatrine, Jasper van`t Hof, Charlie Mariano, Joacim Kühn og spiller med Toots Thilemanns kvartet. Superbandet Entrance starter i 1976 og bliver et af den tids førende bands. Bo Stief medvirker ligeledes i adskillige jobs i studiet og på tv.

   I 1980 starter han med egne bands med egen musik. Jon Christensen, trommer, Didier Lockwood, violin, Eef Albers, guitar og Morten Kærså, keyboards var musikere i Bo Stiefs første projekt. Bo Stief spillede i første udgave af Halberg/Larsen. Bo Stief spillede med Frans Baks Det Blå Skrig. Entrance 2. udgave indspiller Journey to.. Spiller på og medproducerer det grammyvindende album Aura med Miles Davis. Bo Stief Hidden Frontiers er første cd i eget navn, og den får stor international opmærksomhed. Bo Stief begynder at undervise på Rytmisk Konservatorium og har clinics. Han spiller i udlandet med Eye ball og Charley Marianos kvartet. I 1988 får han kontakt til Arne Domnerus og Rune Gustavsson, som han turnerer med i Sverige. Atten år i træk medvirker han i Malungs bygdespil med musik af Jan Johansson.

     I 1990 turnerer han med bl.a. Chet Baker og Eddie Harris, og han modtager Djbfas´s pris. Bo Stiefs nye orkester ”Chasing Dreams” med blandt andet Poul Halberg og Bobo Moreno har stor success, og cd i samme navn udkommer i 1994.

     Bo Stief spiller festivaller i Europa og Roskilde, og han turnerer blandt andet med Ernie Watts. Det antiracistiske world-projekt med musikere fra hele verden ”One Song” starter. Bo Stief spiller med Afroeuro-bandet Pili Pili med Angelique Kidjo. Bo Stief´s nye trio New Dreams udgiver cd´en af samme navn.

     I 00´erne bliver One Song-orkestret til en trio. Trioen indspiller to cd´er og er meget aktiv på koncertscenen. Bo Stief spiller også med kvartetten Soundtrack med Julie Maria, Jesper Riis og Kristoffer Møller. Senere dannes succes-trioen med Bobo Moreno og Ole Kock Hansen og udgiver cd´en Fifty Ways. Fra 2003 spiller Bo med både bandet Santa Cruz og Jesper Thilos kvartet. I 2006 turnerer han med Palle Mikkelborg. I 2001 starter han det EU-sponsorerede projekt Playground Live. Bo Stief har siden starten ledet dette unge talentensemble. Han modtager Django d´or prisen.    

     Fra 2001 og ni år frem er Bo Stief kunstnerisk leder af Ærø musikstævner.

     I 2010 bliver han medlem af Jazzhus Montmartres Råd. I 2011 modtager han Ben Webster prisen. Turnerer med Bo Stief/Krister Jonsson duo fra 2010. Sydfynsk Musikstævne og festival i Ollerup med Bo som kunstnerisk leder afløser Ærø Stævnet.

   Desuden har Bo Stief undervist en stor procentdel af landets bassister gennem tiderne. Han har desuden, med stor entusiasme, været band doctor for cirka 100 danske bands, heriblandt Sabia, Surf in Stereo, Inside the Whale og Zar. Bo Stief har med stor passion spillet ind- og udlandet tyndt med sin melodiske og altid søgende musik.

 

After